top of page

Elinvoimainen

LOHJA

Lohjalla on useita kaupungin elinvoimaa lisääviä

hankkeita meneillään. 

Lisätietoja hankkeista:

Elinvoimajohtaja Pekka Puistosalo

pekka.puistosalo@lohja.fi 

puh. +358 (0)44 374 3440

Yrityspalvelupäällikkö Mika Hämeenniemi

Puh. +358 44 767 4923

mika.hameenniemi@lohja.fi

Screen Shot 2018-09-23 at 22.43.21.png
Kauppakeskus Lohi

Kauppakeskus Lohi tulee sijaitsemaan aivan Lohjan keskustassa vilkkaan Suurlohjankadun varrella, vain 300 metriä torilta. Liikennemäärä Suurlohjankadulla on noin 18.000 ajoneuvoa vuorokaudessa, iltapäivän huipputuntina jopa 1.900 ajoneuvoa tunnissa. Kevyen liikenteen ja julkisen liikenteen reitit kulkevat aivan kauppakeskusta sivuten. Kauppakeskus avautuu vuonna 2019.

Kauppakeskus Lohi on asiakkaille helppo asiointipaikka kaikilla matkustustavoilla ja useimmille lohjalaisille ”matkan varrella”.

Lohen tontilla on sijainnut kauppaa ja ravintoloita jo vuosikymmenet. Tavaratalo Seutu avattiin kortteliin jo vuonna 1959. Sittemmin korttelissa toimi pitkään Sokos-tavaratalo ja S-market sekä ravintola ja muita palveluja.

Lohen katutasoon sijoittuu laajan valikoiman päivittäistavarakauppa (S-market/Suur-Seudun Osuuskauppa SSO) ja kahvila- ja ravintolapalveluja (S-ravintolat/SSO) sekä arkiseen asiointiin liittyviä palveluja, kuten esimerkiksi apteekki- ja terveyskaupan palveluja, suutari, kukka- ja kultaliikkeitä, puhelinoperaattori- ja optikkopalveluja sekä parturi- ja kampaamopalveluja. 

Lohen toiseen kerrokseen tulee Lohjan laajin ja
monipuolisin muotikaupan valikoima, vapaa-ajan ja urheilukaupan tarjontaa sekä kuntosalipalveluja. Asiakkaiden viihtymistä toisen kerroksen muodin maailmassa lisää keskusaulaan sijoittuva kahvila. Lisää asiakasvirtaa toiseen kerrokseen tuovat julkisten palvelujen toiminnot.

Lohesta tulee viihtyisä ja valoisa keskus, jossa on helppoa liikkua – kaikki useimmin tarvittavat palvelut löytyvät vain muutaman askeleen päästä.

Hiidenkaari

Toinen kauppakeskushanke aivan Lohjan ydinkeskustassa on Nahkurintorin alueelle sijoittuva YIT:n Hiidenkaari, johon tulee kerrostaloja sekä 7.500 km2 kokoinen kauppakeskus. Lohja kasvaa osana metropolialuetta, mikä luo edellytykset ja tarpeen kehittää ydinkeskustan kaupallisia palveluita. Lohjan keskustassa on toteutumassa samanaikaisesti useita merkittäviä kaupan kehittämishankkeita ja keskustan palvelurakenne on uudistumassa poikkeuksellisen voimakkaasti.

Hiidenkaari on aktiivisille lohjalaisille suunnattu urbaani keskustakortteli. Kaupallisen konseptin ydin on viihteessä ja laajassa lähipalvelutarjonnassa. Hiidenkaaressa on tiloiltaan monipuolinen ja joustava elo - kuvateatteri, suuri päivittäistavarakauppa, arkipäivän lähipalvelut sekä Lohjan viihtyisimmät kahvilat ja ravintolat. Liiketilat sijoittuvat pääsääntöisesti tori- ja katutasolle. Ratkaisu tuo palvelut katutilaan ja lisää sen aktiivisuutta. Linnaistenkadun puolelta on sisäänkäynnit pienempiin liiketiloihin. Pysäköintitasolta on suora yhteys kauppagalleriaan, toisen kerroksen kinomaailmaan sekä toimistopalveluihin. Viihtyisät julkiset kaupunkitilat ja korkeatasoinen ravintolatarjonta houkuttelevat lohjalaisia alueelle. Ravintola- ja kahvilatilat sijoitetaan kadulle aukeaviksi niin Laurinkadulle kuin Linnaistenkadullekin.

Kaupunkikeskuksen hankekehitys ja suunnittelu, tilavuokraus ja sijoittajahankinta etenevät rinnan kaavoituksen kanssa. Kaupallisen keskuksen ja ensimmäisen asuinkerrostalon rakentaminen käynnistyy heti, kun kaava ym. tekniset edellytykset ovat valmiit. Korttelin kaikkien kolmen asuinkerrostalon rakentaminen on näkemyksemme mukaan realistista ja mahdollista toteuttaa noin kolmen vuoden aikana rakentamisen käynnistymisestä. Korttelialue valmistuu näin ollen kokonaisuudessaan vuonna 2021.

bottom of page